Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Γ. Σταθάκης: "Καμία μονάδα της ΔΕΗ δεν θα πωληθεί"

Γ. Σταθάκης:
Το 40% των λιγνητικών μονάδων θα μπει σε μια διαδικασία παραχώρησης με βάση τους κανόνες και την διαδικασία που προβλέπει η Κομισιόν δήλωσε ο υπουργός ενέργειας
Η σημερινή πτώση του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου στο 6% δείχνει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η συμφωνία με τους θεσμούς δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε πως αν στο Eurogroup της 22ας Μαΐου έχουμε συμφωνία και για το χρέος ο αντίκτυπος για τη χώρα θα είναι τεράστιος.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι "καμία μονάδα της ΔΕΗ δεν θα πωληθεί" διευκρινίζοντας ότι "το 40% των λιγνητικών μονάδων θα μπει σε μια διαδικασία παραχώρησης με βάση τους κανόνες και την διαδικασία που προβλέπει η Κομισιόν.
Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε κατηγορηματικά ότι " η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και πως ο ίδιος δεν είναι καθόλου ανήσυχος".
Έκανε μάλιστα λόγο για "καταστροφολόγους και καταστροφολογία που βρίσκεται μακριά από μας".
Το επιτόκιο του 10ετούς θα κατέβει στο 5% και ενδεχομένως στο 4% γεγονός που θα καταδείξει ότι η Ελλάδα μπαίνει στη ζώνη που δείχνει ότι γίνεται μια αξιόχρεη χώρα. Προσδοκούμε, είπε ο κ. Σταθάκης ότι στις 22 Μαΐου θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους.
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν περικοπές στις συντάξεις τους ενώ το 1/3 που έχει προσωπική διαφορά η μείωση που θα υποστεί είναι της τάξεως του 9%.
Στήριξε επίσης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας ότι " έχει κάνει μια πολύ καλή διετία ως υπουργός Οικονομικών. Έχει παίξει έναν πολύ θετικό ρόλο με πολύ σοβαρότητα και είναι άδικο να δέχεται επιθέσεις."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης