Αναλύσεις

Έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα, στις 4 Μαΐου 2017

Έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα, στις 4 Μαΐου 2017
Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του EuroWorking Group θα γίνει στις 15 Μαΐου 2017
Έκτακτη συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή, στον απόηχο της προκαταρκτικής τεχνικής συμφωνίας που επετεύχθη τα ξημερώματα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς.
Επισημαίνεται ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του EuroWorking Group θα γίνει στις 15 Μαΐου 2017.
Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε στο πρακτορείο πως αναμένεται να διεξαχθούν συζητήσεις για το ελληνικό χρέος και στα περιθώρια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, στις 11 και 13 Μαΐου 2017.
Νωρίτερα σήμερα, οι θεσμοί με κοινή δήλωση τους μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση προανήγγειλαν την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος:
«Οι ομάδες της Κομισιόν, του ESM, της EKT και του ΔΝΤ έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για ένα πακέτο πολιτικής που θα στηρίξει την ανάκαμψη στην Ελλάδα και που θα είναι η βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.
Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους γρήγορα να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα πολιτικής.
Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες, σε μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι «ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση» και ότι «υπάρχει άσπρος καπνός».
Ο κ.Τσακαλώτος έκανε λόγο για μια «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», η οποία, όπως είπε, ανοίγει τον δρόμο για τις συζητήσεις για το χρέος και τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).
«Η τεχνική συμφωνία σημαίνει ότι από τη μία πλευρά αυτό που έχει να κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι να την εφαρμόσει -είτε αυτό είναι με νομοθέτηση είτε με δευτερογενή νομοθεσία- και από την άλλη ανοίγει η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Από αύριο η κυβέρνηση δουλεύει σε όλα τα επίπεδα και για την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και τη συμβολή του στο δεύτερο σκέλος.
Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν τώρα οι συζητήσεις για το χρέος».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης