Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Νέες επαφές σήμερα κυβέρνησης και δανειστών - Συζητήθηκαν χθες οι ιδιωτικοποιήσεις

Νέες επαφές σήμερα κυβέρνησης και δανειστών - Συζητήθηκαν χθες οι ιδιωτικοποιήσεις
Tη λίστα με τις ΔΕΚΟ που θα μπουν σε τροχιά πώλησης- αξιοποίησης το επόμενο διάστημα κι έχουν ήδη περάσει στο Yπερταμείο κατήρτισαν κυβέρνηση- δανειστές στις διαπραγματεύσεις που είχαν χθες (29/4) το απόγευμα
Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή 30 Απριλίου, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, σε μια προσπάθεια να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, η πώληση εκτός φαρμακείων των μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, ενώ  οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, μετά από μια διακοπή, για το θέμα των συντάξεων και των «κόκκινων» δανείων.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των επαφών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών χθες, Σάββατο 29 Απριλίου, που ολοκληρώθηκαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι δυο πλευρές συζήτησαν θέματα ιδιωτικοποιήσεων, ζητήματα των αγορών προϊόντων και των χρηματοοικονομικών.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, στις χθεσινές διαπραγματεύσεις

Τα ξημερώματα της Κυριακής (30/4) ολοκληρώθηκε ο γύρος επαφών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, που ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου (29/4), με στόχο να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα.
Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (30/4) ότι "κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος.
Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το Δ.Ν.Τ.".
Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, τόνισε ο ίδιος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο.
Το πρωί της Κυριακής θα εξεταστούν θέματα της αγοράς προϊόντων και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα προκειμένου (πιθανόν τα ξημερώματα της Δευτέρας) "να φτάσουμε σε ένα τελικό κείμενο".
"Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστερήσης" σχολίασε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Σημειώνεται ότι τη λίστα με τις ΔΕΚΟ που θα μπουν σε τροχιά πώλησης- αξιοποίησης το επόμενο διάστημα κι έχουν ήδη περάσει στο Yπερταμείο κατήρτισαν κυβέρνηση- δανειστές στις διαπραγματεύσεις που είχαν χθες (29/4) στις 7 το απόγευμα για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
(Πηγή:www.bankingnews.gr)
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης