Αναλύσεις

EBRD: Μηδενική ανάπτυξη το 2016 στην Ελλάδα και 2% για το 2017

EBRD: Μηδενική ανάπτυξη το 2016 στην Ελλάδα και 2% για το 2017
Τα έσοδα από τον τουρισμό  και η σταδιακή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος θα  ενισχύσουν την ανάκαμψη το δεύτερο μισό του έτους
Μηδενική ανάπτυξη προβλέπει για φέτος στην Ελλάδα και 2%  για το 2017 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Στην έκθεση της η EBRD εκτιμά ότι τα έσοδα από τον τουρισμό  και η σταδιακή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος θα  ενισχύσουν την ανάκαμψη το δεύτερο μισό του έτους, οδηγώντας σε μηδενική ανάπτυξη για όλο το δωδεκάμηνο.
Για το 2017, η EBRD προβλέπει ότι οι επενδύσεις και η εμπιστοσύνη θα συνεχίσουν να αυξάνονται, όμως υπογραμμίζει ότι μία σειρά παραγόντων θα περιορίσει την ανάπτυξη στο 2%.
Η Τράπεζα  επισημαίνει το θέμα των κόκκινων δανείων, της συνεχιζόμενης λιτότητας και των capital controls, σημειώνοντας πως αυτοί οι παράγοντες «κατά πάσα πιθανότητα θα συγκρατήσουν» την ανάπτυξη.
Η EBRD ειδικεύεται στην κινητοποίηση και τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού και έχει δεχτεί εκτάκτως να βοηθήσει την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι συνήθως επενδύει σε αναπτυσσόμενες οικονομίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης