Αναλύσεις

Παρέμβαση Trump: Σε λίγες ημέρες θα έχουμε κάτι σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα - Σε άθλια κατάσταση η Ελλάδα

tags :
Παρέμβαση Trump: Σε λίγες ημέρες θα έχουμε κάτι σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα - Σε άθλια κατάσταση η Ελλάδα
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι ήταν συμπαθής στη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας
Τη στιγμή που η ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης έχει «κολλήσει» εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της διαφωνίας ΔΝΤ και ευρωζώνης σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και ελληνικό χρέος, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έκανε μια δήλωση, που προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς έγινε μόλις λίγα 24ωρα μετά τη Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφο της συντηρητικής ιστοσελίδας newsmax, ο Trump αναφέρθηκε στην πολιτική του για το ΔΝΤ κάτι που θα επηρεάσει άμεσα και τις αποφάσεις του Ταμείου σχετικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες» δήλωσε ο Trump στη συντηρητική αμερικανική ιστοσελίδα Newsmax σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφο αφήνοντας έντονα
να εννοηθεί ότι γνώριζε τα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ υπό την προεδρία του.
Αν και ο κ. Τrump δεν έδωσε λεπτομέρειες επεσήμανε ότι σύντομα θα ανακοινώσει την πολιτική του για το Ταμείο.
Επίσης επεσήμανε ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να την ακυρώσει.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι ήταν συμπαθής στη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, τώρα στο έβδομο έτος της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
«Ελλάδα! Είναι σε μια τέτοια τρομερή κατάσταση, είναι απαίσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά τον διορισμό του David Malpass στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ασκεί εδώ και πολλά χρόνια κριτική στο ΔΝΤ.
Στη συνέχεια επέλεξε άλλο ένα σκεπτικιστή απέναντι στο Ταμείο, τον Adam Lerrick, ως αναπληρωτή του Malpass.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenerygynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης