Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Agence Europe: Ο Μοσκοβισί θα προτείνει κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ελλάδας

Agence Europe: Ο Μοσκοβισί θα προτείνει κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ελλάδας
Ο Επίτροπος Μοσκοβισί προτίθεται να κάνει την πρόταση την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, όταν και θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη.
Η Koμισιόν σκοπεύει να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Agence Europe.
Προσθέτει δε, ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί προτίθεται να κάνει μια τέτοια πρόταση την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, όταν και θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη.
Μία τέτοια πρωτοβουλία, σημειώνει η Agence Europe, η οποία θα έστελνε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα κάποιες μέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, έχει την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όχι όμως και του αρμόδιου Επιτρόπου για το ευρώ Βάλντι Ντομπρόβσκις.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Αύγουστο του 2015 όταν και είχε συμφωνηθεί το γ΄ σχέδιο διάσωσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε την απόφαση 2015/1410, ζητώντας από την Αθήνα να μειώσει το υπερβολικό της έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2017.
Η Agence Europe κάνει αναφορά και στα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες (24/5) η Eurostat, σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα που σημείωσε η Ελλάδα το 2016, ξεπερνώντας κατά πολύ τους προκαθορισμένους στόχους.
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Eurostat, η Ελλάδα εμφάνισε πλεονασματικό προϋπολογισμό  το 2016 με κανονικό πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για δεκαετίες.
Στη συνέχεια η Κομισιόν υπολόγισε το πρωτογενές πλεόνασμα στο  4,2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης