Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Lagarde: Να αποφασιστούν εκ των προτέρων οι λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Lagarde: Να αποφασιστούν εκ των προτέρων οι λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
H Lagarde ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά επιπλέον λιτότητα για την Ελλάδα, αλλά την εφαρμογή του πλαισίου που συμφωνήθηκε το 2016.
Αναγκαία χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα του Ταμείου, ζητώντας τον εκ των προτέρω προσδιορισμό των μέτρων.
Μιλώντας σε συνέδριο του Bruegel, η Lagarde ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά επιπλέον λιτότητα για την Ελλάδα, αλλά την εφαρμογή του πλαισίου που συμφωνήθηκε το 2016.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε ότι πρέπει να συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να καθοριστούν εκ των προτέρων οι λεπτομέρειες.
Όπως τόνισε, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε στα μισά του δρόμου όσον αφορά τις συζητήσεις για την Ελλάδα».
Όσον αφορά τις επενδύσεις στην Ελλάδα, η Lagarde τόνισε πως αυτό που θα επιθυμούσε το ΔΝΤ είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
Τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει ανοιχτά ταχθεί υπέρ του προστατευτισμού, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο λόγω των επικείμενων εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία σε συνδυασμό με την άνοδο του λαϊκισμού, η επικεφαλής του ΔΝΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία.
«Ο προστατευτισμός, η πολιτική αβεβαιότητα, η σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών αποτελούν καθοδικούς κινδύνους για την ανάπτυξη» δήλωσε η Christine Lagarde.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κερδίζει έδαφος αλλά και ότι η βιομηχανία βελτιώνεται στις προηγμένες οικονομίες.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης