Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τζανακόπουλος: Κάναμε υποχωρήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως έκαναν και οι δανειστές

Τζανακόπουλος: Κάναμε υποχωρήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως έκαναν και οι δανειστές
Προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων το 2019 είναι να έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.
Την θέση ότι κυβέρνηση και δανειστές βαδίζουν προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης διατύπωσε σήμερα (12/4) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Προϋπόθεση για την εφαρμογή των μέτρων το 2019 είναι να έχουν συμφωνηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» είπε στο ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος.
«Μετά το Eurogroup της 7ης Απριλίου έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση, τα βήματα είναι καθορισμένα.
Στις 21-23 Απριλίου, στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, θα συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Θα ακολουθήσει η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, θα καθορισθούν τα προαπαιτούμενα και θα ψηφιστούν στη Βουλή.
Εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει τη συμφωνία στις 22 Μαΐου ή και νωρίτερα με έκτακτο Eurogroup» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ορισθούν τώρα και θα εφαρμοσθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως μια σειρά κοινωνικών ομάδων έχει επιβαρυνθεί από τα μέτρα, αναφέροντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανεμηθούν τα φορολογικά βάρη.
«Κάναμε υποχωρήσεις από τις αρχικές μας θέσεις, όπως έκαναν και οι δανειστές.
Υποχωρήσαμε στη θέση του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου.
Κερδίσαμε όμως να νομοθετήσουμε και θετικά μέτρα.
Η συμφωνία μιλά για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επιτέθηκε για άλλη μια φορά στη ΝΔ για τη στάση της όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Παράλληλα ο κ.Τζανακόπουλος απέρριψε κατηγορηματικό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης