Αναλύσεις

BBH: Κοντά σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους η Ελλάδα - Πιθανή μη συμμετοχή του ΔΝΤ

BBH: Κοντά σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους η Ελλάδα - Πιθανή μη συμμετοχή του ΔΝΤ
«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να απολαμβάνουν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στο Ταμείο και είναι σε θέση να ασκήσουν βέτο στην αποδέσμευση νέων κεφαλαίων» αναφέρουν οι αναλυτές.
Κοντά σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους πιστωτές της για κλείσιμο της β’ αξιολόγησης (του τρίτου προγράμματος διάσωσης) βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman (B.B.H.).
Το κλείσιμο της αξιολόγησης, εξηγεί η BBH, θα «ξεκλειδώσει» νέα κεφάλαια προς την Αθήνα, η οποία πρέπει το ερχόμενο καλοκαίρι να πληρώσει υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις.
Η καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου 2017 είχε ως αποτέλεσμα το 10ετές κρατικό ομόλογο της Ελλάδας να μειωθεί στο 6,8% την περασμένη εβδομάδα, από την απόδοση του 8,1% πριν από περίπου δύο μήνες.
Η B.B.H. επισημαίνει ότι «μόνο ένα κομμάτι του παζλ λείπει: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο ρόλος του Δ.Ν.Τ. είναι σημαντικός για το γερμανικό και το ολλανδικό κοινοβούλιο (σσ: απαιτούν τη συμμετοχή του για τη χορήγηση νέων κεφαλαίων προς την Ελλάδα.
Το Δ.Ν.Τ. έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επικρίσεων για παράκαμψη των δικών του εσωτερικών πολιτικών και υπερβολική έκθεση στα δάνεια προς την Ελλάδα.
Οι Η.Π.Α. συνεχίζουν να απολαμβάνουν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (ψήφου) στο Ταμείο και είναι σε θέση να ασκήσουν βέτο στην αποδέσμευση νέων κεφαλαίων».
Η BBH καταλήγει στο ότι μία ενδεχόμενη μη συμμετοχή του Δ,.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα θα έρθει σε πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για τη Γερμανία, λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2016.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης