Αναλύσεις

Ποιοι «παίζουν» για το ΥΠΕΝ αν αποφασίσει να αποχωρήσει ο Σκουρλέτης

Ποιοι «παίζουν» για το ΥΠΕΝ αν αποφασίσει να αποχωρήσει ο Σκουρλέτης
Επικρατέστερος διάδοχος του φέρεται να είναι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος.
Με δεδομένο το σοβαρό ενδεχόμενο στον επικείμενο ανασχηματισμό ο Πάνος Σκουρλέτης να επιλέξει, να μην συνεχίσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά στους σχεδιασμούς του για τον διάδοχό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του worldenergynews, για το Μαξίμου δεν τίθεται θέμα Σκουρλέτη, καθώς κρίνεται επιτυχημένο το έργο του, ωστόσο τον τελευταίο καιρό διαφαίνεται μία τάση φυγής του ίδιου από το συγκεκριμένο υπουργείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν ο κ. Σκουρλέτης αποφασίσει να εγκαταλείψει τον υπουργικό του θώκο, επικρατέστερος διάδοχος του φέρεται να είναι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Λιάκος έχει αναλάβει προσωπικά τις διαπραγματεύσεις με την Αζερική Socar και την Ιταλική Snam για την πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ, υπόθεση την οποία κρίνεται ότι διαχειρίζεται επιτυχημένα.
Επίσης, ακούγεται το όνομα του προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού για το μέχρι σήμερα έργο του στην επιχείρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης