Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

EBRD: Χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ για αιολικό πάρκο στη Σερβίας

tags :
EBRD: Χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ για αιολικό πάρκο στη Σερβίας
Το έργο 104,5 MW στην πόλη Kovačica, εκτιμάται ότι θα κοστίσει 185 εκατ.α ευρώ, και θα είναι ένα από τα πρώτα μεγάλης κλίμακας ιδιωτικά αιολικά πάρκα στη Σερβία.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε την Τετάρτη 5/4/2017 ότι θα χορηγήσει δάνειο έως και 50 εκατομμύρια ευρώ (53 εκατομμύρια $) στη σερβική εταιρία Electrawinds K-Wind προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα της Βαλκανικής χώρας.
Το έργο 104,5 μεγαβάτ (MW) στη βόρεια πόλη Kovačica, εκτιμάται ότι θα κοστίσει 185 εκατομμύρια ευρώ, και θα είναι ένα από τα πρώτα μεγάλης κλίμακας ιδιωτικά αιολικά πάρκα στη Σερβία.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν ιδιωτικά ή κρατικά αιολικά πάρκα στη Σερβία, αλλά πολλές επιχειρήσεις σχεδιάζουν  ή  προχωρούν στην κατασκευή τους.
Το Kovačica θα συμβάλει στη διαφοροποίηση τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, η οποία καλύπτει το 70%  των αναγκών της από τον άνθρακα και το υπόλοιπο από την υδροηλεκτρική ενέργεια.
Η Electrawinds K-Wind είναι εταιρεία ειδικού σκοπού και ανήκει στη Solaveris Limited και στην ισραηλινή , Enlight Renewable Energy, μέσω της θυγατρικής της Blacklight Energies.
Η EBRD ανακοίνωσε  ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί και από ίδια κεφάλαια άνω των 140 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από εμπορικό δανεισμό.
Το αιολικό πάρκο, θα αποτελείται  από 38 ανεμογεννήτριες δυναμικότητας 2,75 MW η κάθε μία, και βρίσκεται 50 χιλιόμετρα (31,07 μίλια) βορειοανατολικά του Βελιγραδίου.
Η Σερβία έχει στόχο να εξασφαλίσει το 27% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης