Αναλύσεις

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αναγκαία η γρήγορη πρόοδος στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αναγκαία η γρήγορη πρόοδος στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε την αυριανή (6/4/2017) συνάντηση Schaeuble - Dijsselbloem
Στην ανάγκη γρήγορης συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε σήμερα (5/4/2017) εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
«Έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών.
Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Βερολίνο αναμένει ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή (7/4/2017) θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των Θεσμών με την Ελλάδα.
Μάλιστα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.
«Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα.

Αύριο (6/4/2017) συνάντηση Schaeuble - Dijsselbloem

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble με τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem αύριο (6/4/2017) στο Βερολίνο.
Ωστόσο, απέφυγε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρινίζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup.
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης