Αναλύσεις

Έκτακτη συνάντηση Schaeuble με Dijsselbloem στις 6/4 - Διαψεύδεται η μείωση του αφορολόγητου

Έκτακτη συνάντηση Schaeuble με Dijsselbloem στις 6/4 - Διαψεύδεται η μείωση του αφορολόγητου
Η συνάντηση αυτή είναι πολύ κρίσιμη καθώς πραγματοποιείται μόλις μια ημέρα πριν την συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου
Έκτακτη συνάντηση μεταξύ Schaeuble του Γερμανού υπουργού οικονομικών με τον Dijsselbloem τον επικεφαλής του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου με επίκεντρο την αξιολόγηση, χωρίς συμμετοχή της Ελλάδος.
Η συνάντηση αυτή είναι πολύ κρίσιμη καθώς πραγματοποιείται μόλις μια ημέρα πριν την συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου και επίσης μια ημέρα μετά τις επαφές που θα έχει ο Τσακαλώτος ο έλληνας υπουργός οικονομικών και η ελληνική αντιπροσωπεία με ευρωπαίους αξιωματούχους.
Με βάση πληροφορίες στόχος αυτής της συνάντησης είναι να διαπιστωθεί η πρόοδος που έχει υπάρξει στο ελληνικό ζήτημα και να διερευνηθεί εάν μπορεί να υπάρξει έστω και προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας SLA.
Πάντως οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι τεχνική συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει στις 7 Απριλίου και θα χρειαστεί έκτακτο Eurogroup στις 28 Απριλίου ή 5 Μαίου ώστε να επιτευχθεί τελικώς η περιβόητη τεχνική συμφωνία.

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τα περί περαιτέρω μείωσης του αφορολόγητου ορίου

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τα όσα είχαν διαρρεύσει νωρίτερα σήμερα, 4 Απριλίου, περί περαιτέρω μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.500 ευρώ.
Όπως είχε γίνει γνωστό, η ελληνική πλευρά ετοίμαζε πρόταση στους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών για μείωση του αφορολόγητου στα 5.500 ευρώ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να επέλθει η τεχνική συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση.
Η πρόταση θα αποσκοπούσε στο να αποφευχθεί η νέα μείωση στις συντάξεις από το 2019 που ζητούν εμφατικά οι δανειστές.
Επισημαίνεται στη σημερινή συνάντηση θα συμμετέχουν, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Από τους εκπροσώπους των δανειστών θα παρευρεθούν οι Jeroen Dijsselbloem, Klaus Regling και Declan Costello, καθώς και εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Πηγή:www.bankingnews.gr    
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης