Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Δέσμευση Dijsselbloem σε Τσακαλώτο για έκτακτο Eurogroup μετά την 7η Απριλίου 2017, υπό έναν όρο...

Δέσμευση Dijsselbloem σε Τσακαλώτο για έκτακτο Eurogroup μετά την 7η Απριλίου 2017, υπό έναν όρο...
Τη σημαντική αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στην μεσημεριανή ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Δέσμευση του Ολλανδού υπουργού Jeroen Dijsselbloem για διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup έχει λάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Τη σημαντική αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στην μεσημεριανή ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Έχω λάβει ισχυρή δέσμευση από τον Jeroen Dijsselbloem ότι εφόσον υπάρχει σημαντική πρόοδος ο ίδιος θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup, πριν τις 22 Μαΐου 2017 που είναι το προγραμματισμένο», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου.
Αυτό σημαίνει πως η ελληνική πλευρά, γνωρίζοντας ότι τα τεχνικά κλιμάκια το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψουν στην Αθήνα πριν τις 7 Απριλίου - ημερομηνία διεξαγωγής του επόμενου Eurogroup – έχει συμφωνήσει και έχεε «δεσμεύσει» δανειστές και θεσμικούς να υπάρξει έκτατη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ πριν τις 22 Μαΐου 2017, με την επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων να έχει προηγηθεί, για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Με βάση αυτό το θετικό σενάριο, στις 7 Απριλίου η κυβέρνηση θα λάβει μία καταρχάς συμφωνίας (staff level agreement) – οδικό χάρτη ενεργειών, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται για να «κλειδώσει» τυχών λεπτομέρειες και με τη συμφωνία να προκύπτει πολύ πριν την 22α Μαΐου.
Η Αθήνα «τρέχει» να κερδίσει χρόνο ώστε να προλάβει τις ημερομηνίες για να ενταχθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ.

Δημ. Αλειφερόπουλος
Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης