Αναλύσεις

Τσίπρας: Όσο είμαστε κυβέρνηση, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους - Εκλογές το 2019

Τσίπρας: Όσο είμαστε κυβέρνηση, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους - Εκλογές το 2019
«Εάν δεν υπήρχε η αλλαγή του 2015, δεν θα γινόταν η συζήτηση για τα εξοπλιστικά του Παπαντωνίου»   
Οι συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, που φέρουν το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου, προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση περί της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.  
Πράξεις και παραλείψεις, που έγιναν το 2003 καλείται η Βουλή σήμερα 14 χρόνια μετά να αποφασίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διερωτήθηκε που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση σε απροθυμία ή σε μία συνωμοσία της σιωπής, μία «ομερτά».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι εάν δεν υπήρχε η πολιτική αλλαγή του 2015, ούτε σήμερα θα γινόταν αυτή η συζήτηση για προανακριτική επιτροπή.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για φυγομαχία με το αιτιολογικό, πως ήταν απόντες από τη συζήτηση, σημειώνοντας πως ο λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Υπάρχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη σε όσους πέρασαν τη διάταξη για ασυλία υπουργών, που έβλαψαν τη χώρα και οδήγησαν στη χρεοκοπία, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αφού αναγνώρισε πως έχει παραγραφεί το αδίκημα για απιστία.
Αυτή η συνταγματική ασπίδα δεν καλύπτει δύο περιπτώσεις, να είναι κάποιος αλαζόνας ή ερασιτέχνης, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ διότι, όπως είπε το μεγαλύτερο έγκλημά τους είναι πως διαπότισαν την ελληνική κοινωνία με την άποψη, ότι «όλοι κλέβουν», «όλοι το ίδιο είναι».
Το ακόμη χειρότερο, συνέχισε, ότι αυτά τα κόμματα μετέφεραν μέρος της ευθύνης στους πολίτες για τη χρεοκοπία, λέγοντάς τους πως «μαζί τα φάγαμε».
Η ψήφος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ της εξεταστικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν ξεπλένει κανέναν, συνέχισε.
Ο κ. Τσίπρας καταλήγοντας σημείωσε, πως όσο έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους.
Και όλες οι υποθέσεις που αφορούν το «πάρτι» της Υγείας, όπως Novartis και Ερρίκος Ντυνάν θα διερευνηθούν σύντομα σε βάθος, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στη διαφάνεια.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης