Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Biden: Ο Obama θα θέσει ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Biden: Ο Obama θα θέσει ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Ο πιθανός αυριανός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αν εκλεγεί η Κλίντον προαναγγέλει τι θα πεί ο Αμερικανός πρόεδρος ερχόμενος στην Ελλάδα
Zήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα εγείρει ο B. Obama κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του "Ιδρύματος για την Ημέρα του Όχι" (Oxi Day Foundation) στην Ουάσιγκτον.
«Θα υπάρξει τέτοια συζήτηση», απάντησε χαρακτηριστικά ο Biden ερωτηθείς για το περιεχόμενο των συνομιλιών του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα.
Πάντως, προ ημερών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest, δήλωσε ότι ο Obama δεν θα αναλάβει ρόλο διαπραγματευτή ανάμεσα σε Ελλάδα και Ε.Ε. προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
"Θα ανέμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σε αυτό το ταξίδι επαινώντας την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που είχε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει.
Επίσης θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι σημαντικό μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο νυν αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι μεταξύ των υποψηφίων να αναλάβουν το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε περίπτωση που η Hillary Clinton αναδειχθεί η επόμενη πρόεδρος της χώρας.
Ο κ.Biden είναι γερουσιαστής επί 36 χρόνια, ενώ έχει επίσης υπηρετήσει και ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
Εκτός από το ότι είναι πολύ δημοφιλής στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, ο Λευκός Οίκος αναφέρει στην ιστοσελίδα του για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πως είναι «κορυφαίος αρχιτέκτονας του οράματος των ΗΠΑ για μια Ευρώπη ολοκληρωμένη, ελεύθερη και ειρηνική».
Υπενθυμίζεται πως οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης