Αναλύσεις

Gabriel: Ο Schaeuble ευθύνεται για την κακή φήμη των Γερμανών στην ΕΕ

Gabriel: Ο Schaeuble ευθύνεται για την κακή φήμη των Γερμανών στην ΕΕ
«Οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα»
Απάντηση στον Wolfgang Schaeuble έδωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Zigmar Gabriel ενώ το όλο θέμα προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης στη Γερμανία, μεταξύ των δύο εταίρων, Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου 2017.
Στα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που τον επέκρινε σήμερα (24/3/2017) για τα σχόλιά του υπέρ μίας μεγαλύτερης βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Gabriel απάντησε ως εξής:
«Οι δαπάνες ασφαλώς δεν βοηθούν από μόνες τους, αλλά ούτε και η λιτότητα».
«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ. o Schaeuble) τότε είναι σαφές γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην ΕΕ», δήλωσε ο Gabriel στη γερμανική εφημερίδα Bild.  
Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα (24/3/2017) ο Schaeuble είχε πει πως η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και πως είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δομικές μεταρρυθμίσεις και θα χρειαστεί χρόνο γι αυτό, τόνισε ο Schaeuble, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
Όπως προειδοποίησε, αν σπαταλήσει τον χρόνο επειδή η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι άβολη, τότε θα βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης