Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Juncker:Το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο ισχύει και για την Ελλάδα

tags :
Juncker:Το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο ισχύει και για την Ελλάδα
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο του Brexit θα πρέπει να "υπολογιστεί επιστημονικά"
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker δήλωσε ότι "δημοσίως με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ήδη από τον Μάιο 2015 εξέφρασα την υποστήριξή μου σε δίκαια και αποτελεσματικά συστήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων" και ότι (πρέπει να υπάρξει) "δέσμευση των πιστωτών να δώσουν στην Ελλάδα το επιθυμητό και απαραίτητο περιθώριο ελιγμών για να δημιουργήσει το δικό της μέλλον.
Όλα αυτά με σεβασμό προς το κοινωνικό κεκτημένο, του οποίου είμαστε οι θεματοφύλακες".
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, τονίζοντας ότι "όλοι οι φορείς θα πρέπει να εργαστούν με υπευθυνότητα για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο όσο το δυνατόν γρηγορότερα" και πως "το επόμενο ραντεβού θα πρέπει να είναι στο Eurogroup της 7ης Απριλίου".
Πρόσθεσε ότι "ιδανικά, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τότε και εμείς θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε για τον σκοπό αυτό.
 
Μαξίμου: "Προφανής η δικαίωση της προσπάθειας της Ελλάδας"
 
Ως θετικό βήμα σχολίαζαν πηγές της κυβέρνησης την αναγνώριση εκ μέρους του προέδρου Juncker ότι η Ελλάδα δεν εξαιρείται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Σημείωναν ως προφανή τη δικαίωση της προσπάθειας της Ελλάδας και επισήμαιναν πως "το μόνο που μένει τώρα να διευκρινιστεί είναι ποια είναι η θέση της ΝΔ".

Juncker σε Trump: Αν καταρρεύσει η Ε.Ε. θα ξεσπάσει πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια

 Εάν καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεσπάσει πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, απευθυνόμενες στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Μιλώντας στους Financial Times, ο Juncker χαρακτήρισε ενοχλητικούς και μη αναμενόμενους τους πανηγυρισμούς Trump για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, M. Pence τον κάλεσε να σταματήσει τις προτροπές προς άλλες χώρες να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης χαρακτήρισε τραγωδία την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ε.Ε. εκτιμώντας ότι το κόστος του Brexit θα ανέλθει σε 60 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης