Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Iniohos Advisory Services: Πόσο ακριβή είναι η αμερικανική αγορά;

tags :
Iniohos Advisory Services: Πόσο ακριβή είναι η αμερικανική αγορά;
H προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την απόδοση των αμερικανικών μετοχών
Η αμερικανική αγορά είναι ακριβή, ωστόσο σε λογικά πλαίσια,  όπως προκύπτει από την ανάλυση της Iniohos Advisory Services, με αφορμή την άνοδο των μετοχών της Wall Street σε νέα υψηλά.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για την απόδοση των αμερικανικών μετοχών.
Ο βασικός λόγος είναι ότι η αγορά αναμένει ότι η νέα διακυβέρνηση θα προωθήσει μια σειρά οικονομικών πολιτικών οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία και θα προκαλέσουν ρυθμιστικές αλλαγές οι οποίες θα ωφελήσουν συγκεκριμένους τομείς.
Οι επενδυτές έχουν ποντάρει στην αλλαγή της τάσης τόσο στην οικονομία όσο και στις αγορές.
Απομένει να φανεί φυσικά αν θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες της αγοράς και αν όντως θα καταγραφεί η στροφή στην οικονομική και νομισματική πολιτική, καθώς και στο ρυθμιστικό περιβάλλον.
Η αβεβαιότητα που περιβάλει την εφαρμογή της ατζέντας που προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump, αντανακλάται σε επίπεδα των δεικτών οικονομικής αβεβαιότητας, σημειώνουν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, μια μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι η απογοήτευση σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η πολιτική Trump, θα οδηγήσει τις μετοχές σε πτώση.
To P/E του S&P 500 έφτασε στο 21x, αρκετά υψηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 15,3x.
Ωστόσο η συζήτηση καθίσταται πιο περίπλοκη, καθώς κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις είναι λογικές, λόγω των χαμηλών επιτοκίων.
Η Iniohos Advisory Services χρησιμοποιεί ένα οικονομετρικό πλαίσιο για να καθορίσει το fair value της αγοράς και όπως προκύπτει η αγορά είναι ακριβή, ωστόσο σε λογικά πλαίσια. 



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης