Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Συγκρουσιακό κλίμα προδιαγράφεται στην Διάσκεψη Προέδρων την Δευτέρα το απόγευμα

Συγκρουσιακό κλίμα προδιαγράφεται στην Διάσκεψη Προέδρων την Δευτέρα το απόγευμα
Πιθανό αδιέξοδο για συγκρότηση ΕΣΡ στην Διάσκεψη Προέδρων την ερχόμενη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα
Σύγκρουση και πάντως σε καμία περίπτωση συναινετικό κλίμα προδιαγράφεται την ερχόμενη Δευτέρα στην Διάσκεψη των Προέδρων.
Στις 5 η ώρα, το απόγευμα της Δευτέρας, ορίστηκε τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων στο πλαίσιο μίας νέας προσπάθειας της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον οποίο κάλεσε να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία,σύμφωνα και με εκτιμήσεις του ΣΚΑΙ.gr.
Στην συνέχεια θα προχωρήσει η  κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης "γέφυρα" που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση και από κοινοβουλευτικές πηγές τοποθετείται χρονικά είτε αργότερα το βράδυ της Δευτέρας είτε την Τρίτη.
Η απόφαση της κυβέρνησης,ώστε η Διάσκεψη των Προέδρων να προηγηθεί της όποιας νομοθετικής της πρωτοβουλίας για τη χορήγηση βεβαιώσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών δεν εξασφαλίζει  καθαρούς όρους και φαίνεται ότι αυτό τινάζει την όποια πολιτική συναίνεση στον αέρα.
Ήδη η ΝΔ διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να παράσχει καμία συναίνεση εάν πρώτα δεν καταργηθεί και τυπικά ο λεγόμενος νόμος Παππά, με την ψήφιση ενός νέου νόμου που θα προσαρμόζεται στη νομολογία του ΣτΕ και αφού καθαρογραφεί  επισήμως η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Το επιχείρημα στο οποίο βασίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση έγκειται πέραν του Συντάγματος και στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή χωρίς νέο νόμο όλες οι αρμοδιότητες παραμένουν στα χέρια του κ. Παππά.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα μικρότερα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Το κλίμα σε κάθε περίπτωση είναι βαρύ και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η συγκέντρωση της από το Σύνταγμα απαιτούμενης ευρείας πλειοψηφίας των 4/5 θα είναι αδύνατη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης