Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Sapin για τις απαιτήσεις του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα

Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Sapin για τις απαιτήσεις του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα
Πάντως, η ΝΔ έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να ψηφίσει τα μέτρα, που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς.
Σε διάψευση των δηλώσεων Sapin ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει και τη δέσμευση της αντιπολίτευσης στο ελληνικό πρόγραμμα, προχώρησε αξιωματούχος του Ταμείου.
Το σίριαλ της ελληνικής αξιολόγησης λαμβάνει νέα τροπή  μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, ότι το ΔΝΤ ζητάει και η αντιπολίτευση να ψηφίσει τα μέτρα που αφορούν τόσο την αξιολόγηση όσο και μετά το πέρας του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Ωστόσο αξιωματούχος του Ταμείου έσπευσε να διαψεύσει αυτές τις δηλώσεις.
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Όπως δήλωσε σήμερα (21/3/2017) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, το ΔΝΤ ζητάει τη δεύσμευση και της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως.
«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης