Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Απειλεί με βέτο ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής για να κλείσει η αξιολόγηση - Ζητά ρητή αναφορά για τα εργασιακά

Απειλεί με βέτο ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής για να κλείσει η αξιολόγηση - Ζητά ρητή αναφορά για τα εργασιακά
Στόχος να περιληφθεί η αναφορά για το εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να δημιουργήσει μία πτέρυγα ηγετών, ένα ευρωπαϊκό πυρήνα ώστε από κοινού να ζητήσουν να περιληφθεί στη διακήρυξη των 27 στη Ρώμη η αναφορά για το εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο
Μετά το νέο ναυάγιο στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να λάβει και πάλι πρωτοβουλίες σε ανώτατο πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.
Όπως αποκάλυψε το bankingnews.gr στην τετραμερή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς η Αθήνα ζήτησε να εξαιρεθεί από τη συζήτηση, το αγκάθι των εργασιακών και του συνταξιοδοτικού.
Τόσο στην τετραμερή όσο και στο Eurogroup οι θεσμοί και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, άλλαξαν στάση και τρόπο επίλυσης των διαφορών, ζητώντας από την ελληνική αντιπροσωπεία να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις στα δύσκολα και μεγάλα και μετά να υπάρξει η συζήτηση στα εύκολα και μικρά.
Οι τρεις Έλληνες υπουργοί που ζητούσαν να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, αιφνιδιάστηκαν.
Και έτσι επανέφεραν το Brussels Group προκειμένου να κερδίσουν χρόνο, με το επιχείρημα ότι πρέπει να λάβουν οδηγίες από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ο οποίος σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές θα θέσει το ζήτημα των εργασιακών σε ανώτατο πολιτικό ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως είχε αναφέρει το bankingnews.gr, το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργό επιχειρεί να φιξάρει μια σειρά από κατ' ιδίαν συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες μεταξύ των οποίων και η Angela Merkel.
Στόχος του να δημιουργήσει μία πτέρυγα ηγετών, ένα ευρωπαϊκό πυρήνα ώστε από κοινού να ζητήσουν να περιληφθεί στη διακήρυξη των 27 στη Ρώμη η αναφορά ότι το εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο που διέπει τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλα τα κράτη -μέλη και να τηρείται απαρέγκλιτα.
Η πρωτοβουλία αυτή του πρωθυπουργού εάν τελεσφορήσει θα αποτελεί ένα ισχυρό όπλο, την τελική γραμμή άμυνας απέναντι στις αξιώσεις του ΔΝΤ που όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης