Αναλύσεις

Moscovici: «Ανοιχτά» παραμένουν εργασιακά και φορολογικό στην 2η αξιολόγηση

tags :
Moscovici: «Ανοιχτά» παραμένουν εργασιακά και φορολογικό στην 2η αξιολόγηση
Ο Moscovici επεσήμανε, ότι «η [ελληνική] ανάκαμψη βρίσκεται εδώ», τονίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος 
«Ανοιχτά» παραμένουν τα κρίσιμα ζητήματα της αγοράς εργασίας, του φορολογικού και των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της εν εξελίξει δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος οικονομικής διάσωσης της Ελλάδος, όπως επεσήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, μετά το πέρας της σύντομης συνόδου του Eurogroup.
Όπως είπε ο ίδιος, «έχει καταγραφεί πρόοδος» στις σχετικές διαπραγματεύσεις, όμως «θα πρέπει να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις», οι οποίες επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα και «αποτρέπουν την ανάπτυξη που έχει ανάγκη η Ελλάδα».
«Ελπίζω να καταλήξουμε σε μια ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες», ευχήθηκε ο Moscovici, για να προσθέσει καθησυχαστικά, ότι «είμαστε όλοι δεσμευμένοι στην αναζήτηση λύσεων».
Ο ίδιος επεσήμανε, ότι «η [ελληνική] ανάκαμψη βρίσκεται εδώ», τονίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Όπως είπε, το σημερινό Eurogroup αποφάσισε να υπάρξουν επαφές μεταξύ των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε ταχύτατα να λυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης