Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Dijsselbloem: Στις Βρυξέλλες μεταφέρονται οι διαπραγματεύσεις - Παραμένει το αδιέξοδο στα εργασιακά

tags :
Dijsselbloem: Στις Βρυξέλλες μεταφέρονται οι διαπραγματεύσεις - Παραμένει το αδιέξοδο στα εργασιακά
Ο κ. Dijsselbloem ξεκαθάρισε ότι πρώτα θα επιτευχθεί μία συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και μετά θα δρομολογηθεί η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της σημερινής (20/3) συνεδρίασης, ο κ. Dijsselbloem τόνισε πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, ωστόσο παραμένουν ακόμα ανοικτά κάποια ζητήματα, με κυριότερα τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.
Επίσης, αν και διαμήνυσε πως υπάρχει ισχυρή βούληση να έχουν ολοκληρωθούν τα εκκρεμή ζητήματα το ταχύτερο δυνατόν, αυτό κρίνεται αμφίβολο έως τις 7 Απριλίου 2016.
«Οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν εδώ στις Βρυξέλλες.
Πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό, το φορολογικά και άλλους τομείς, καθώς είναι τα μεγάλα ζητήματα που προσπαθούμε να κλείσουμε», τόνισε ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Dijsselbloem ξεκαθάρισε επίσης ότι πρώτα θα επιτευχθεί μία συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και μετά θα δρομολογηθεί η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης