Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σκουρλέτης: Σημείο αναφοράς το μοντέλο του ΑΔΜΗΕ και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Σκουρλέτης: Σημείο αναφοράς το μοντέλο του ΑΔΜΗΕ και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Τόνισε ότι «με το συγκεκριμένο μοντέλο ακυρώθηκε ο μνημονιακός νόμος, που προέβλεπε την  πώληση του 66%».
Την ικανοποίησή του τόσο πολιτικά, όσο και επιχειρησιακά, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, για την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΔΜΗΕ.
«Η εξέλιξη της διαδικασίας δικαιώνει την επιλογή μας για το μοντέλο  λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, το οποίο εξασφαλίζει τον Δημόσιο έλεγχο επί των Δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, είναι υλοποιήσιμο και προσελκύει το ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Τόνισε ακόμη, ότι «είναι επίσης μια σημαντική πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση, η οποία επέμεινε στην σημασία του Δημόσιου ελέγχου επί των Δικτύων και διαπραγματεύτηκε επίμονα γι’ αυτή τη θέση της».
«Το τελικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε «είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς, εμπεριστατωμένης και εξαντλητικής προσπάθειας των στελεχών του υπουργείου».
Σχολιάζοντας την κριτική που δέχθηκε για το θέμα, είπε ότι «πριν ακόμη ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, κάποιοι χαμογελούσαν και προεξοφλούσαν την αποτυχία της», για να υπογραμμίσει ότι «σήμερα, το συγκεκριμένο μοντέλο του ΑΔΜΗΕ αποτελεί σημείο αναφοράς και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που επιδιώκουν παρεμβάσεις στη διαχείριση των Δικτύων τους».
Τόνισε ακόμη, ότι «με το συγκεκριμένο μοντέλο διαχωρισμού και λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ,  ακυρώθηκε παράλληλα ο μνημονιακός νόμος, που προέβλεπε την  πώληση του 66%».
Έκανε δε λόγο για «δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας» που όπως είπε «ενεργοποιήθηκαν  από την πρώτη στιγμή, προκειμένου η πρότασή μας να αποτύχει, ώστε να οδηγηθούμε στην πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ».
«Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει την δική τους αποτυχία» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας δήλωσε πεπεισμένος, ότι «ο ΑΔΜΗΕ θα αντιμετωπίσει ενδυναμωμένος τις προκλήσεις εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης