Αναλύσεις

KPMG: Σημαντική χώρα ενεργειακά η Τουρκία με την ανάπτυξη έργων φυσικού αερίου

KPMG: Σημαντική χώρα ενεργειακά η Τουρκία με την ανάπτυξη έργων φυσικού αερίου
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Ενέργεια στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της KPMG είπε, ότι η Τουρκία θα γίνει ένα σημαντικό κέντρο εμπορίας φυσικού αερίου και ενέργειας.
Η Τουρκία με ενεργειακά σχέδια όπως οι αγωγοί φυσικού αερίου Turkish Stream και TANAP (Trans-Anatolian Pipeline), θα φθάσει σε μοναδική θέση στον ενεργειακό χάρτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Ενέργεια στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της εταιρείας KPMG Michael Salcher.
Ο Michael Salcher επέστησε την προσοχή σε ενεργειακές πολιτικές, στην πράσινη ενέργεια, καθώς επίσης στην καινοτομία και τη συμπεριφορά των πελατών που προσανατολίζουν τις αλλαγές στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι μια οικονομία που αναπτύσσεται και είναι η δεύτερη αγορά της Ρωσίας μετά τη Γερμανία στον τομέα πώλησης φυσικού αερίου.
Με τα δύο σχετικά σχέδια όπως είπε, η Τουρκία θα γίνει ένα σημαντικό κέντρο εμπορίας φυσικού αερίου και ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά.
Τέλος ο Michael Salcher σημείωσε, ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μείζονος σημασίας για όλο τον κόσμο και στην Τουρκία αναμένεται να υπάρχουν επενδύσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας εντός 10 ετών.
Υπογράμμισε δε, ότι για όλα αυτά χρειάζεται η κατάλληλη υποδομή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης