Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Schaeuble: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης - Ευθύνη της Αθήνας το δάνειο από World Βank

Schaeuble: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης - Ευθύνη της Αθήνας το δάνειο από World Βank
O Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για τη β΄ αξιολόγηση βρίσκεται στα τελικά στάδια
Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για τη β΄ αξιολόγηση βρίσκεται στα τελικά στάδια και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, τόνισε ότι πρέπει να αποφύγει μια νέα διάσωση, ενώ επανέλαβε τη θέση του για τη νομισματική πολιτική της Ε.Κ.Τ.
Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προκαταρκτικού σχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2018, αναμένει αύξηση των επιτοκίων μεσοπρόθεσμα, κάτι που θα ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό για τον προϋπολογισμό.
Επανέλαβε, επίσης, ότι βλέπει περιθώριο για μείωση των φόρων κατά 15 δισ. ευρώ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι δεν θα εστιάσει στη μείωση της φορολογίας στην κατανάλωση.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έστρεψε τα βέλη του κατά της Τουρκίας, σημειώνοντας πως πρέπει να διασφαλίσει την ύπαρξη των κατάλληλων συνθηκών για να αρχίσουν οι συζητήσεις σχετικά με τη λήψη οικονομική βοήθειας.
Χαρακτήρισε ωστόσο την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία «αξιοθρήνητη».

«Με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης το δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα»

Το αίτημα για δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα αποτελεί ευθύνη εξ' ολοκλήρου της ελληνικής κυβέρνησης, σχολίασε ο Wolfang Schaeuble.
«Πληροφορήθηκα και ρώτησα τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος μου επιβεβαίωσε και επίσημα ότι πρόκειται να ζητήσει η Ελλάδα για συγκεκριμένο σκοπό, δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Του είπα ότι είναι μια απόφαση που λαμβάνει με δική της ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός για προηγούμενη κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι το δάνειο που ζήτησε επίσημα η Αθήνα από την Παγκόσμια Τράπεζα αφορά στη χρηματοδότηση προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας, με τον στόχο να είναι η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης