Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Επενδυτικές ευκαιρίες σε ρωσικές πετρελαϊκές βλέπουν οι αναλυτές

tags :
Επενδυτικές ευκαιρίες σε ρωσικές πετρελαϊκές βλέπουν οι αναλυτές
Τώρα είναι «καλή ευκαιρία» για την αγορά μετοχών, εκτιμά η Bank of America - Η απόδοση της Lukoil μπορεί να φθάσει το 9%  έως το 2020, λέει η Goldman
Η επένδυση στο ρωσικό πετρέλαιο είναι μια επιλογή ανάμεσα στο χρήμα ή στη δόξα, και η Lukoil δείχνει να είναι η πλούσια πλευρά του στοιχήματος.
Σύμφωνα με το Bloomberg η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας ακολουθεί τα "χνάρια" της κρατικής Rosnef  η οποία ηγείται της ρωσικής βιομηχανίας μετά την απόκτηση τη Yukos πριν από μια δεκαετία, και την ένταξη της Bashneft στο χαρτοφυλάκιό της τον τελευταίο χρόνο.
Παρόλα αυτά σύμφωνα με τους αναλυτές η μικρότερη εταιρεία μοιάζει με μια καλύτερη επιλογή για τους επενδυτές που θέλουν άμεσα μετρητά.
Ενώ η Rosneft, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Igor Sechin έχει αρχίσει την οικοδόμηση μιας υπερπόντιας αυτοκρατορίας για να ενισχύσει την κυριαρχία της, το επενδυτικό ενδιαφέρον της Lukoil σε νέους τομείς που συνδέονται με φορολογικές απαλλαγές αναμένεται να οδηγήσει σε αυξανόμενες ταμειακές ροές και μερίσματα.
"Η απόδοση της μετοχής της Lukoil είναι μια άγκυρα», δήλωσε ο Ildar Davletshin, αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Renaissance Capital.
"Η αγορά θέλει μερίσματα."
Σε τρέχουσες τιμές των μετοχών, οι επενδυτές της Lukoil μπορούν να προσβλέπουν σε μια απόδοση της τάξης των 6 ή 7% αυτό το έτος, ενδεχομένως φθάνοντας το 9% έως το 2020, εκτιμούν οι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων της Goldman Sachs Group Inc.
Αντίθετα η απόδοση της  Rosneft για το 2016 με βάση τα κέρδη είναι τα κέρδη είναι κάτω του 2%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg Σχεδιάζει επίσης ένα δεύτερο προμέρισμα φέτος από τα κέρδη του 2017 κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει την απόδοση στο 3% με 3,5%.
Η αναλογία εκταμίευσης για την Rosneft μπορεί να φτάσει το 9% από το 2020, λόγω της υψηλότερης παραγωγής  και της ενίσχυση των ταμειακών ροών, σύμφωνα με την Citigroup Inc.



Η απόκλιση μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών της Ρωσίας φαίνεται να περιορίζετε αργά.
Ενώ η Rosneft έχει δεσμευτεί να καταβάλει το 35% των καθαρών κερδών της στους μετόχους, θα συνεχίσει να επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία.
Η εταιρεία έχει δεσμεύσει 9,2 δισεκατομμύρια $ για την απόκτηση διυλιστηρίου στην Ινδία, ενός πεδίου φυσικού αερίου στην Αίγυπτο  και την απόκτηση  μετοχών  από τους μετόχους μειοψηφίας της Bashneft, σύμφωνα με τα  αποτελέσματ του τετάρτου τριμήνου.
Μετά από χρόνια μεγάλων επενδύσεων για να διατηρήσει την παραγωγή της, η Lukoil ολοκληρώνει τώρα τα έργα, μεταξύ των οποίων είναι και το πεδίο Filanovsky στην Κασπία Θάλασσα.
Αυτό σημαίνει ότι οι δαπάνες θα μπορούσαν να είναι  κατά 10% μικρότερες φέτος σε σχέση με το 2014,  ενισχύοντας τις ταμειακές ροές εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης