Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα με 3 έως 6 δισ. δολάρια εξετάζει το ΔΝΤ

tags :
Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα με 3 έως 6 δισ. δολάρια εξετάζει το ΔΝΤ
Την ίδια ώρα, ο Poul Thomsen, μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council, επαναλάμβανε πως το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο
Τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης με 3 έως 6 δισ. δολάρια εξετάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με πηγές, με καλή γνώση του ζητήματος, το ΔΝΤ αναζητά τρόπο συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ εξετάζει ένα νέο δάνειο, ύψους 3 έως 6 δισ. δολάρια, για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BankingNews, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετέχει με 4 δισ. στο ελληνικό πρόγραμμα, μετά τον Ιούλιο του 2017.
Δύο αξιωματούχοι, που μίλησαν στο πρακτορείο Bloomberg, ανέφεραν πως το ΔΝΤ είναι έτοιμο να προσφέρει στην Ελλάδα ένα δάνειο μικρότερο από ό,τι είχε προσφέρει στη χώρα το 2012.
Υπενθυμίζεται πως το 2012 το ΔΝΤ είχε δώσει στην Ελλάδα 29 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΔΝΤ σχεδιάζει να προσφέρει το δάνειο στην Ελλάδα υπό κανονικούς όρους, όχι έκτακτους, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη να πιστοποιήσει ότι οι πιθανότητες μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι μεγάλες.
Την ίδια ώρα, ο Poul Thomsen, μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council, επαναλάμβανε πως το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.
Ο ίδιος τόνιζε ότι η βιωσιμότητα του χρέους δε μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ελάφρυνση αυτού, αλλά ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις.
Υπογράμμιζε, δε, για ακόμα μία φορά πως τα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ θα πλήξουν την ανάπτυξη στη χώρα.

Πηγή:www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης