Αναλύσεις

Τέλος στις φήμες περί ρήγματος στις σχέσεις του με τον Τσίπρα βάζει ο Σκουρλέτης

Τέλος στις φήμες περί ρήγματος στις σχέσεις του με τον Τσίπρα βάζει ο Σκουρλέτης
Το πώς θα αποτυπωθεί αυτή η επικοινωνία στον επικείμενο ανασχηματισμό μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες
Τέλος μπαίνει στην φημολογία περί του υποτιθέμενου ρήγματος στις σχέσεις μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, και του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, που έφτασε και σε ακραίες εκφράσεις με αναφορές σε ... ενδογενείς διχασμούς.
Ο υπουργός που τα τελευταία 24ωρα δεχόταν επιθέσεις σε διάφορα επίπεδα, με προφανείς πολιτικές και όχι μόνο στοχεύσεις, έσπασε χθες Τρίτη (25/10) την σιωπή του, αφενός μιλώντας για “ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές”, με σκοπό την δημιουργία εικόνας κρίσης από αντιπάλους του κόμματος και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι αφετέρου τονίζοντας την συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα, αλλά και τον επαγγελματισμό υπό την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων, που πρέπει να χαρακτηρίζουν την κυβερνητική δράση.
Η δήλωση που έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ήρθε αμέσως μετά την συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τον Α. Τσίπρα χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όποτε όσοι σπεύσουν να την ερμηνεύσουν με βάση, μόνο, τον γενικότερο πολιτικό λόγο ή το ... θυμικό του υπουργού, μάλλον θα δημιουργήσουν έναν ακόμα κύκλο παραπληροφόρησης.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι αναφορές στην κοινή κουλτούρα του κόμματος αλλά και του διαλόγου, καθώς και στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου, δεδομένου του ισχυρού ερείσματος του υπουργού στην κομματική βάση.
Το πώς θα αποτυπωθεί αυτή η επικοινωνία στον επικείμενο ανασχηματισμό μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, όμως οι αναγνώσεις περί αποπομπής ή απομάκρυνσης του υπουργού, τουλάχιστον αποδυναμώνονται.
Όσοι σιωπούσαν μαζί με τον υπουργό ήξεραν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μια “εύκολη υπόθεση”, όχι μόνο λόγω των καταβολών του στην πορεία της Αριστεράς και του κόμματος, αλλά ακριβώς γιατί τις ενσωμάτωσε στην άσκηση της πολιτικής του σε ένα κομβικό τομέα οικονομικής δραστηριότητας και κοινωνικής ευθύνης εν μέσω μνημονίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης