Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Mogherini: Η Σερβία μπορεί να αντικαταστήσει τη Βρετανία στην ΕΕ

Mogherini: Η Σερβία μπορεί να αντικαταστήσει τη Βρετανία στην ΕΕ
«Θεωρώ ότι η ΕΕ δεν είναι πλήρης, όσο η Σερβία και οι άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται έξω από την οικογένεια μας, τα Βαλκάνια είναι η καρδιά της Ευρώπης» είπε η Mogerini
Μήνυμα ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ έστειλε η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini.
Η Σερβία μπορεί να γίνει μια από τις χώρες που θα αντικαταστήσουν  τη Βρετανία, η οποία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η Mogherini, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη σερβική Βουλή.
Η Mogerini άρχισε την ομιλία της, με την φράση «Αξιότιμοι βουλευτές για μένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε μια χώρα, όπου αισθάνομαι σαν σπίτι μου» στα σερβικά, αλλά υπό τις ιαχές των βουλευτών του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος που φώναζαν συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ίδια χωρίς όμως να πτοηθεί, συνέχισε την ομιλία της διαβεβαιώνοντας το σώμα, ότι η Σερβία θα γίνει μια από τις χώρες της ΕΕ.
«Στην θέση της μιας χώρας που βγήκε από την ΕΕ, θα έρθουν νέες χώρες, και η Σερβία θα είναι μια από αυτές.
Θεωρώ ότι η ΕΕ δεν είναι πλήρης, όσο η Σερβία και οι άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται έξω από την οικογένεια μας, τα Βαλκάνια είναι η καρδιά της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό της Σερβίας Alexandr Voucic, τον οποίο και ευχαρίστησε, είπε ότι η Σερβία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην πορεία προς την ΕΕ ιδιαίτερα σε σχέση με το ότι άνοιξαν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές συνομιλίες, και αυτό έγινε εφικτό χάρη στην δική του δραστηριότητα και αποφασιστικότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης