Αναλύσεις

Regling (ESM): Εργαζόμαστε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

tags :
Regling (ESM): Εργαζόμαστε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ
«Τα εθνικά κοινοβούλια ενέκριναν το ελληνικό πρόγραμμα με δεδομένη τη συμμετοχή του Ταμείου», υπενθύμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας
Τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ ενέκριναν το ελληνικό πρόγραμμα με δεδομένη τη συμμετοχή του Ταμείου, υπενθύμισε σήμερα o Klaus Regling.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)  τόνισε χαρακτηριστικά:"Eργαζόμαστε σκληρά να κρατήσουμε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αρκετά εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης ενέκριναν το ελληνικό πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση πως το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα».
Ο επικεφαλής του ESM εκτίμησε, εξάλλου, ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, με όλες τις πλευρές «να βρίσκονται πιο κοντά».
«Το Ταμείο είναι πιο απαισιόδοξο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι επειδή έχουμε στα χέρια μας την πορεία της ελληνικής οικονομίας του 2016, που ήταν καλύτερη από τα αναμενόμενα.
Μόλις λάβουμε όμως όλα τα στοιχεία από την Αθήνα, θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης.
Ελπίζω να έχουμε δίκιο, επειδή κάτι τέτοιο θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Regling, ενώ πρόσθεσε ότι η δεύτερη βασική διαφωνία με το ΔΝΤ είναι η πρόταση του Ταμείου να πάρει επιπρόσθετα μέτρα σχετικά με την ελάφρυνση χρέους τώρα.
"Στην Ευρώπη πιστεύουμε πως τα επιπλέον μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να συμφωνηθούν αλλά μόνο αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Αυτή πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη στρατηγική δεδομένης της παρούσας αβεβαιότητας" είπε ο κ.Regling.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης