Αναλύσεις

Ν.Αναστασιάδης: "Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού"

Ν.Αναστασιάδης:
Ο κ.Αναστασιάδης χαρακτηρίζει κρίσιμη την περίοδο μέχρι το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία
"Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού", τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτηρίζει κρίσιμη την περίοδο μέχρι το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία.
Οπως επισημαίνει ο κ.Αναστασιάδης αυτό συμβαίνει γιατί το δημοψήφισμα καθορίζει τη στάση του Τούρκου Προέδρου στο Κυπριακό.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Realnews», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος για εσωτερικούς λόγους, θέλει να διατηρήσει την ένταση μέχρι το δημοψήφισμα.
Τονίζει, ακόμη, ότι την ώρα που χρειαζόταν αποφασιστικότητα και βούληση στη διαδικασία για επίτευξη συμφωνίας, η τουρκοκυπριακή πλευρά, ενδεχομένως λόγω εσωτερικών παραγόντων ή άλλων ζητημάτων, προέβαλλε νέες απαιτήσεις και διεκδικήσεις, όπως οι τέσσερις βασικές ελευθερίες για τους Τούρκους υπηκόους, οι οποίες προκάλεσαν έμφραγμα στη διαδικασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης