Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Επικοινωνία Lagarde με Τσίπρα - Rice (ΔΝΤ): Το Ταμείο δεν έχει αλλάξει άποψη για ελληνικό χρέος - μεταρρυθμίσεις

Επικοινωνία Lagarde με Τσίπρα - Rice (ΔΝΤ): Το Ταμείο δεν έχει αλλάξει άποψη για ελληνικό χρέος - μεταρρυθμίσεις
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρτάται από τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους και τις διαπραγματεύσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Gerry Rice
Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα, τη συνομιλία Τσίπρα - Lagarde, που έγινε πρόσφατα, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Gerry Rice κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο βρέθηκε η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Lagarde επέμεινε στις θέσεις της και στην απόλυτη τήρηση των κανόνων του ΔΝΤ, ενώ κανείς ούτε η ίδια ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός υποχώρησαν από τις γνωστές θέσεις τους.
Όπως είπε ο κ. Rice, η Ελλάδα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία της Lagarde με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, κ. Munchin.

Η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει

Εν τω μεταξύ, ο κ. Rice επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη στάση του ΔΝΤ όσον αφορά στο ελληνικό χρέος και στις μεταρρυθμίσεις, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε «χρειαζόμαστε προκαταβολική δέσμευση για μέτρα ελάφρυνσης χρέους, όμως η εφαρμογή τους μπορεί να γίνει αργότερα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρτάται από τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους και τις διαπραγματεύσεις.
Ερωτηθείς για το εάν έχει υπάρξει από το Ταμείο οποιαδήποτε μελέτη για τις επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, ο Rice δεν απάντησε με σαφήνεια και αρκέστηκε να δηλώσει πως ήταν και παραμένει προτεραιότητα της Ελλάδος να μείνει στην ευρωζώνη και προτεραιότητα των άλλων χωρών της ευρωζώνης να τη διατηρήσουν σε αυτή.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος η παραμονή της στην ευρωζώνη.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης