Αναλύσεις

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση να συζητήσει την μείωση του αφορολόγητου αν πρόκειται να κλείσει η Αξιολόγηση

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση να συζητήσει την μείωση του αφορολόγητου αν πρόκειται να κλείσει η Αξιολόγηση
Δεν θα γίνουν εκλογές - Το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ
Την θέση ότι το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ και ότι αν μια μείωση του διευκολύνει το κλείσιμο της αξιολόγησης, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να το συζητήσει διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
«Δεν είναι «φετίχ» το οτιδήποτε, δεν το λέω για να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά αν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία όχι μόνο έχουν αντιστάθμισμα, αλλά ανακουφίζουν και τους πολίτες.
Θέλω να δω και να δούμε ακριβώς τι θα είναι, γιατί το να λέμε θα πέσει το αφορολόγητο, ενδεχομένως υποθετικά, και ταυτόχρονα αυτό να μην έχει ως αντιστάθμισμα  - το αντιστάθμισμα έχει να κάνει και για τους πολίτες, αλλά και την οικονομία - είναι προφανές ότι δεν στέκει, δεν έχει λογική» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ρήγας.
Όπως είπε ο κ.Ρήγας, «η απαίτηση των δανειστών για προληπτικά μέτρα μετά το 2018 είναι αντιδημοκρατική και είναι πολιτική επιλογή και στάση».
«Ο ηγετικός κύκλος των δανειστών που αποφασίζει, δεν αποδέχεται ότι η κυβέρνηση αυτή εφαρμόζει την συμφωνία επιτυχώς και δεν προχωρά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, για το οποίο όμως δέχεται πιέσεις.
Το ζητούμενο που πρέπει να απαντηθεί είναι ότι, παρά τα στοιχεία ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε θετικό δρόμο και προβλέπεται ανάπτυξη για το 2017 και 2018, μας ζητούν μέτρα.
Το να κάνεις προληπτικά μέτρα και να στο ζητά κάποιος ξεπερνά τα όρια της όποιας δημοκρατίας.
Είναι μια πίεση που έχει πολιτική λογική, που λέει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει, ενώ ο ηγετικός πυρήνας που επιλέγει αυτές τις πολιτικές δεν το ήθελε» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως η συμφωνία έχει υλοποιηθεί στο ακέραιο.
«Έχουμε υλοποιήσει το 70%, υπάρχει ένα κενό που είναι τα μέτρα που ζητάνε.
Τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα 4 δισ. που ζητούν δεν στέκουν, δεν έχουν λογική» είπε ο κ.Ρήγας, επισημαίνοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρραγής.
Ως προς το θέμα των εκλογών ο κ.Ρήγας είπε ότι δεν θα υπάρξουν, δεν χρειάζεται και αντιθέτως, ζημιώνει την προσπάθεια, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
«Με τους ΑΝΕΛ μας χωρίζουν πολλά, όμως μας ενώνει ένα και σημαντικό: Κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο το χτύπημα κατά της διαπλοκής και διαφθοράς, δεν ανοίγει κανένα ζήτημα αυτή τη στιγμή» είπε ο κ.Ρήγας.
Πηγή: Βαnkingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης