Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Guardian: Tα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο

Guardian: Tα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο
Σύμφωνα με τον Guardian, η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει στις αγορές, όπως και ο φόβος, καθώς εκτιμάται ότι 2,2 δισ. ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες από πανικόβλητους καταθέτες, από την αρχή του χρόνου
Η Ελλάδα πηγαίνει σε μια νέα σύγκρουση με τους δανειστές, ενώ "τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο" γράφει σήμερα ο Guardian, σχολιάζοντας την κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη χώρα και τους θεσμούς, αλλά και τις νέες περικοπές.
Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, «η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει στις αγορές, όπως και ο φόβος, καθώς εκτιμάται ότι 2,2 δισ. ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες από πανικόβλητους καταθέτες, από την αρχή του χρόνου.
Με τη συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να έχει ξεκινήσει πάλι, αγρότες, εργατικά σωματεία και άλλοι τομείς, εξοργισμένοι από τις επιπτώσεις της λιτότητας βγήκαν πάλι σε διαδηλώσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Παράλληλα, ο Guardian, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία με την υπόσχεση να "σκίσει το μνημόνιο και αντί για αυτό στα δύο χρόνια διακυβέρνησης έχει ψηφίσει τα πιο τιμωρητικά μέτρα λιτότητας έως τώρα».
Παρόλα αυτά, τονίζεται πως η Ελλάδα έχει πετύχει ένα «αξιοπρόσεκτο» πλεόνασμα.
«Ο φόβος να πολιτικοποιηθεί έντονα η διαμάχη, ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές, εξαιτίας των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, έχει κάνει πιο περίπλοκη την κατάσταση», υπογραμμίζει στο σχόλιο του ο Guardian.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης