Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Goldman Sachs: Η old economy της Κίνας θα απογειώσει τον χαλκό

Goldman Sachs: Η old economy της Κίνας θα απογειώσει τον χαλκό
Η αμερικανική τράπεζα θέτει ως τιμή-στόχο για το χαλκό τα 6.200 δολάρια ανά τόνο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι συνεχίζει να βλέπει κινδύνους να περιβάλλουν αυτή την πρόβλεψη.
Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πιστώσεις της Κίνας στους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας έχουν δώσει ώθηση τους τελευταίους 2 μήνες, η οποία αναμένεται να επεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017, στην βιομηχανία της χώρας, διαπιστώνει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.
Σε αντίθεση με τα στεγαστικά δάνεια, όπου το Πεκίνο ακολουθεί μία περιοριστική πιστωτική πολιτική αυξάνοντας τα επιτόκια, η αύξηση κατά 50% το τελευταίο δίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2015 των πιστώσεων στην παραδοσιακή οικονομία έχει δώσει ώθηση σε έργα υποδομών και στην αύξηση της παραγωγικότητας και αυτά με τη σειρά τους σε μία σειρά βασικών προϊόντων, ιδιαιτέρως στα μέταλλα, που αποτελούν βασική εξαγωγική δραστηριότητα της Κίνας.
Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πιστώσεις προς την παραδοσιακή οικονομία της Κίνας αυξήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2016 κατά 160 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση, δηλαδή σχεδόν 1,5 φορά περισσότερο από το προτεινόμενο πακέτο των 100 δισ. δολαρίων το χρόνο που έχει υποσχεθεί στις ΗΠΑ ο Donald Trump.

Γράφημα με την αύξηση των πιστώσεων στην παραδοσιακή οικονομία από το 2009 έως τον Ιανουάριο του 2017


Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης μετάλλων τους επόμενους μήνες αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά χαλκού, καθώς και άλλων βασικών μετάλλων όπως το νικέλιο, οδηγώντας υψηλότερα τις τιμές και την καμπύλη των spreads των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Η αμερικανική τράπεζα θέτει ως τιμή0στόχο για το χαλκό τα 6.200 δολάρια ανά τόνο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι συνεχίζει να βλέπει κινδύνους να περιβάλλουν αυτή την πρόβλεψη.

Γράφημα με τις προβλέψεις τις Goldman Sachs για τις τιμές των βασικών μετάλλων έως τον Μάρτιο του 2017



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης