Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Άνοδο τιμών βλέπει το 2017 σε πετρέλαιο και μέταλλα η Παγκόσμια Τράπεζα

Άνοδο τιμών βλέπει το 2017 σε πετρέλαιο και μέταλλα η Παγκόσμια Τράπεζα
Οι αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένουν ότι οι τιμές του άνθρακα να πέσουν κατά τη διάρκεια του 2017
Στα 55 δολάρια το βαρέλι αύξησε τις εκτιμήσεις της για την πορεία του αργού πετρελαίου το 2017 η Παγκόσμια Τράπεζα, από 53 δολάρια κατά την έκθεση του Ιουλίου, ενώ διατήρησε στα 43 δολάρια την εκτίμηση για την τιμή του 2016.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά θα εξακολουθεί να επηρεάζεται από τα πλεονάσματα αργού κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Η αύξηση της ζήτησης θα παραμείνει ανθεκτική, αλλά η ιστορική δραστηριότητα και η ευαισθησία των τιμών μαρτυρούν μία περιορισμένο άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Αναφορικά με τον άνθρακα, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το 2016 η τιμή του θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 58 δολάρια/τόνο, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη αύξηση πάνω από τα 65 δολ/τ είναι λόγω της μεγάλης ζήτησης και της σύσφιξης της προσφοράς στην Κίνα (η κυβέρνηση προσπαθεί να ασχοληθεί με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα), αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Οι αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένουν ότι οι τιμές του άνθρακα να πέσουν κατά τη διάρκεια του 2017, εξαιτίας της αύξησης της προσφοράς και μείωση της ζήτησης.
«Η πολιτική άνθρακα της Κίνας θα είναι το κλειδί, δεδομένου ότι η χώρα καταναλώνει το ήμισυ της παραγωγής παγκοσμίως για σχεδόν τα δύο τρίτα της κατανάλωσης ενέργειας της χώρας», αναφέρουν οι αναλυτές.
Τέλος, στην αγορά των μετάλλων η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι θα υπάρξουν αυξητικές τάσεις, εξαιτίας των περιορισμών στην προσφορά, την ισχυρή ζήτηση και τη μείωση των αποθεμάτων.
Ο σίδηρος, το νικέλιο, ο κασσίτερος και ο ψευδάργυρος έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% τα τελευταία δύο τρίμηνα εξαιτίας των ελλείψεων εφοδιασμού, επισημαίνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης