Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Energy & Capital: Σε σημείο καμπής η αμερικανική αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

Energy & Capital: Σε σημείο καμπής η αμερικανική αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)
Oι ΗΠΑ θα χρειαστούν τεράστιες βελτιώσεις στις υποδομές τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να στηρίξουν τη νέα τους θέση στην παγκόσμια παραγωγή LNG
Σε σημείο καμπής βρίσκεται η αμερικανική αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), σύμφωνα με ανάλυση της Energy & Capital.
Στις αρχές του 2016, όταν ναυλώθηκαν τα πρώτα φορτία αμερικανικού LNG σε τάνκλερς και διέσχισαν τον ωκεανό, επικρατούσε η πεποίθηση ότι επρόκειτο για τις πρώτες εξαγωγές στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ωστόσο αυτή η πεποίθηση ήταν λανθασμένη, καθώς στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ εξάγουν LNG από την Αλάσκα εδώ και δεκαετίες.
Η μονάδα Kenai ανήκει στην ConocoPhillips και εξάγει LNG από το 1969, κυρίως στην Ιαπωνία. Ωστόσο πρόκειται για μικρές ποσότητες.
Πρόσφατα η μονάδα έλαβε έγκριση για εξαγωγές 40 δισ. κυβικά πόδια σε ορίζοντα διετίας.
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν πάνω από 91,5 τρισ. κυβικά πόδια LNG το 2015.
Η παραγωγή φυσικού αερίου αυξάνεται σταδιακά στις ΗΠΑ από το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Energy & Capital.




Την τελευταία δεκαετία καταγράφηκε η ταχύτερη ανάπτυξη παραγωγής στην αμερικανική ιστορία, ενώ η βελτίωση της τεχνολογίας στις γεωτρήσεις καταδεικνύει ότι θα διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός.
Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα επί του παρόντος, είναι η διάθεση στην αγορά αυτής της μεγάλης προσφοράς, λόγω της κακής σύνδεσης μεταξύ των βασικών κόμβων παραγωγής (Αλάσκα, Πενσυλβάνια, Τέξας).
Πολλά θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές του Donald Trump, ο οποίος ήδη ενέκρινε τη δημιουργία των αγωγών Keystone και Dakota Access.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Energy & Capital, πρόκειται απλώς για το ξεκίνημα, καθώς οι ΗΠΑ θα χρειαστούν τεράστιες βελτιώσεις στις υποδομές τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να στηρίξουν τη νέα τους θέση στην παγκόσμια παραγωγή LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης