Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης – Σήμερα βλέπει Merkel και αύριο Schaeuble

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης – Σήμερα βλέπει Merkel και αύριο Schaeuble
Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να παρουσιάσει το δικό του πολιτικό σχέδιο και να δείξει ότι είναι αξιόπιστος συνομιλητής.
Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με την καγκελάριο Angela Merkel όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Βάσει του προγράμματος, ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα στις 13:00 με την κα.Merkel στα κεντρικά γραφεία των Χριστιανοδημοκρατών και αύριο Τρίτη 14/2 στις 11:30 το πρωί με τον Schaeuble στο υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί σήμερα στις 17:30 το απόγευμα στη γερμανική Βουλή με βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών ενώ αύριο Τρίτη 14/2 θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.
Οι συναντήσεις αυτές θεωρούνται εξόχως σημαντικές για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Καθώς κύριο μέλημα του είναι αφενός να παρουσιάσει το πολιτικό του σχέδιο και αφήγημα και αφετέρου να δείξει πως αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή, ο οποίος πράγματι μπορεί να αποτελέσει και μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στο Βερολίνο με την ιδιότητα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική υπόθεση.
Από τη ΝΔ διαμηνύουν ότι ο κ.Μητσοτάκης, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί ανοιχτά τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης προκειμένου να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία.
Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της ΝΔ θα ακούσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις θέσεις της καγκελαρίου τόσο για το αίτημα του για πρόωρες εκλογές όσο και γενικότερα για το πώς προσεγγίζει την ελληνική κρίση και τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση.
Ένα επίσης ενδιαφέρον σημείο είναι τι ενδεχομένως θα ζητήσει από τον κ.Μητσοτάκη η καγκελάριος της Γερμανίας, δεδομένου ότι βάσει των δημοσκοπήσεων ο πρόεδρος της ΝΔ προβάλλει και ως ο επόμενος πρωθυπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης