Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τσακαλώτος: Ο Thomsen δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα - Τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης

Τσακαλώτος: Ο Thomsen δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα - Τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης
Κατηγορεί τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ότι χρησιμοποιεί αμφισβητούμενες μελέτες.
Η στάση του ΔΝΤ είναι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης με τον Ευκλείφη Τσακαλώτο να δηλώνει σύμφωνα με τον τ/σ ΣΚΑΙ, ότι «ο Πόουλ Τόμσεν δεν ενδιαφέρεται για τα πλεονάσματα» και να προσθέτει ότι «τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης, για να κάνει η χώρα κι άλλες μεταρρυθμίσεις».
Είπε ακόμη, ότι «δεν θα με πείραζε, γιατί είναι η άποψή του, αλλά με πειράζει, γιατί χρησιμοποιεί αμφισβητούμενες μελέτες».
Εν τω μεταξύ, άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα .
Όπως διαβεβαίωσε τον ΣΚΑΪ κυβερνητικό στέλεχος, ακόμη και τώρα, ημερομηνία για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών δεν υπάρχει, και σίγουρα δεν αναμένεται να έρθουν Δευτέρα ή Τρίτη.
Το κυβερνητικό στέλεχος διευκρίνισε, ότι γίνονται κάποιες κινήσεις στο παρασκήνιο, που όμως δεν οδήγησαν σε κάποια τηλεδιάσκεψη, όπως αναμενόταν αρχικά να συμβεί το απόγευμα της Κυριακής.
Βολές κατά του ΔΝΤ, και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πόουλ Τόμσεν προσωπικά, εξαπέλυσε στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενόψει ενδεχόμενης συμφωνίας, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λευκή επιταγή στη διαπραγμάτευση.
«Οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα Grexit» είπε δε, και υπογράμμισε ότι «όλοι προσπαθούν για να βρεθεί μια λύση. Με λίγη καλή θέληση και βούληση από όλες τις πλευρές μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα».

Αρχική δημοσίευση: 13/02/2017 01:25

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης