Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Dombrovskis: Η ασυμφωνία Ελλάδας - δανειστών θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ΕΕ

tags :
Dombrovskis: Η ασυμφωνία Ελλάδας - δανειστών θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ΕΕ
Οι μεταρρυθμίσεις στοχεύουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στην επαναφορά της ελπίδας στους Ελληνες
«Η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει το συντομότερο να επανεξετάσουν και να εγκρίνουν τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να λάβει η χρεωμένη χώρα, με αντάλλαγμα το ξεκλείδωμα των δόσεων», ανέφερε ο Valdis Dombrovskis, ο οποίος προειδοποίησε για οικονομική αστάθεια στην ευρωζώνη, αν το ζήτημα δεν λυθεί άμεσα.
Οπως είπε χαρακτηριστικά η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές της ρισκάρουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης με το να μην καταλήγουν σε συμφωνία.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο ελληνικό πρόγραμμα στοχεύουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στην επαναφορά της ελπίδας, της σταθερότητας και της ασφάλειας στο μέλλος».
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem ότι «οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών έφεραν τις δύο πλευρές πιο κοντά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης