Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Schaeuble: Το ελληνικό πρόγραμμα θα τελειώσει εάν το ΔΝΤ αποσυρθεί

tags :
Schaeuble: Το ελληνικό πρόγραμμα θα τελειώσει εάν το ΔΝΤ αποσυρθεί
H σημερινή 6/2/2017 συνεδρίαση του Ταμείου θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το ελληνικό πρόγραμμα
Τα δόντια του έδειξε για ακόμα μία φορά το Βερολίνο, λίγες ώρες μάλιστα πριν τη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ.
«Ο Schaeuble έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα τελειώσει εάν το ΔΝΤ αποφασίσει να μην συμμετέχει» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Επισημαίνεται ότι η σημερινή 6/2/2017 συνεδρίαση του Ταμείου θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς αναμένεται να συζητηθεί η έκθεση για την ελληνική οικονομία που συντάχθηκε από την ομάδα της Delia Velculescu και φέρει την έγκριση του Pooul Thomsen.
Σήμερα εξάλλου θα φανεί και ποιος θα είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στο μέλλον μετά και την επίσημη ανάληψη της διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Donald Trump.
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου του 2017, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, είχε δηλώσει στη Wall Street Journal «εάν δεν καταλήξουμε σε επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση και αν το ΔΝΤ δεχθεί τις συνέπειες από αυτό, τότε το τρέχον πρόγραμμα θα ήταν ξεπερασμένο.
Το πρόγραμμα συμφωνήθηκε μόνο με την προσδοκία ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ.
Εάν (το τρέχον πρόγραμμα) ξεπεραστεί, τότε θα βρισκόμασταν σε μια κατάσταση, στην οποία θα έπρεπε να σκεφτούμε κάτι νέο.
Δεν θα το συνιστούσα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση.
Αλλά δεν θα αγχωνόμουν.
Η γερμανική Βουλή θα έπρεπε πρώτα να συζητήσει και να συμφωνήσει εάν εγκρίνει ή όχι τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης