Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει 20 Φεβρουαρίου με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου

Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει 20 Φεβρουαρίου με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου
Eπανέλαβε, ότι «οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, η χώρα θα έχει μπει σταθερά στην τροχιά της ανάπτυξης και ο λαός μας μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει ποιος είναι αυτός που βύθισε την ελληνική οικονομία και την κοινωνία».
Αισιόδοξος ότι η β΄ αξιολόγηση θα κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου με το ρόλο του ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου, εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον ρ/σ Real fm.
Ερωτηθείς για την πορεία της διαπραγμάτευσης και αν υπάρχει κίνδυνος να φθάσουμε στο καλοκαίρι, όπου υπάρχει το ομόλογο των 7 δισ. ευρώ, είπε ότι «νομίζω ότι δεν θα φθάσουμε σε εκείνο το σημείο» προσθέτοντας ότι «όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει, ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε».
«Είμαστε αισιόδοξοι, ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει» είπε ακόμη και συμπλήρωσε ότι «νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία συμφωνία και έχει κλείσει και η αξιολόγηση, με το ΔΝΤ να είναι απλώς τεχνικός σύμβουλος».
Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, ενώ επιβεβαίωσε τα περί πρωτοβουλίας Γιούνκερ να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα για μετά τις Γερμανικές εκλογές.
«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο» είπε και πρόσθεσε ότι «η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε, είναι και ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος εξελέγη εκ των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.
Αρά περιμένουμε από τους θεσμούς, οι οποίοι έχουν και τη δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους, να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παππάς επανέλαβε, ότι «οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, η χώρα θα έχει μπει σταθερά στην τροχιά της ανάπτυξης και ο λαός μας μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει ποιος είναι αυτός που βύθισε την ελληνική οικονομία και την κοινωνία και ποιος ανέλαβε να τη ξελασπώσει και τα κατάφερε».
Παράλληλα, απέρριψε και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης