Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

JP Morgan: Κερδίζουν έδαφος οι ευρωπαϊκές εταιρείες έναντι των αμερικανικών - Κλείνουν το χάσμα στα κέρδη

JP Morgan: Κερδίζουν έδαφος οι ευρωπαϊκές εταιρείες έναντι των αμερικανικών - Κλείνουν το χάσμα στα κέρδη
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη
Αισιόδοξη εμφανίζεται η JP Morgan για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, έναντι των αμερικανικών, παρατηρώντας τη ροή των αποτελεσμάτων του 2016, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή της η JP Morgan αναλύει τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2016 σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία.
Μέχρι στιγμής το 35% των εισηγμένων στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έναντι του 13% στην Ευρώπη.
Τα βασικά ευρήματα έχουν ως εξής:
- Το 73% των εταιρειών του S&P500 εξέπληξε ευχάριστα τους αναλυτές.
Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν κατά 3%, ενώ κατά 4% ήταν η αύξηση εκτός του ενεργειακού κλάδου.



- Το 61% των εταιρειών του ευρωπαϊκού Stoxx600 ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, καταγράφοντας ρυθμό αύξησης των EPS κατά 3%.



- Το 72% των εταιρειών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, καταγράφοντας ρυθμό αύξησης των EPS κατά 10%.



- Η περίοδος των αποτελεσμάτων είναι ακόμη στις αρχές, με την τάση όμως να δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα παρουσιάσουν καλύτερους ρυθμούς βελτίωσης των μεγεθών.
- Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων, ενώ οι αμερικανικές θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη όσον αφορά στη μεταβολή των EPS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης