Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Α.Σαμαράς: "Μόνη λύση για τη χώρα η άμεση προσφυγή σε κάλπες"

Α.Σαμαράς:
"Ζητούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέτρα πολύ οδυνηρά για τον κόσμο, επειδή ματαίωσε όσα εμείς είχαμε τολμήσει κι είχαμε ξεκινήσει» σημειώνει ο τέως πρωθυπουργός
«Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη λύση» τονίζει ο τέως Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν "πιέζει" ο Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογές. Η πραγματικότητα πιέζει.
Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση. Πάνω από το 80% του κόσμου λέει πως τον Νοέμβριο του 2014 βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».
Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι προχωρά σε εφαρμογή μέτρων που είναι εντελώς αχρείαστα, ενώ την ίδια στιγμή ματαίωσε ή μπλόκαρε πράγματα που έπρεπε να γίνουν.
«Ζητούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέτρα πολύ οδυνηρά για τον κόσμο, επειδή δεν κάνει αυτά που έπρεπε να γίνουν. Κι επειδή ματαίωσε όσα εμείς είχαμε τολμήσει κι είχαμε ξεκινήσει» σημειώνει ο τέως πρωθυπουργός.

Σχετικά με την Οικονομία: «Αναλάβαμε διακυβέρνηση με το έλλειμμα να "τρέχει" στο 9,5% και σε δυόμισι χρόνια το κατεβάσαμε στο 2,6%.
 Νιώθω υπερήφανος που πήραμε την οικονομία με ύφεση 7,2% και δυόμισι χρόνια αργότερα την παραδώσαμε με ανάπτυξη 0,7%.
Νιώθω υπερήφανος που, ύστερα από δυόμισι χρόνια, στα τέλη του 2014, έβλεπα την κοινωνία μας να ανακτά σιγά- σιγά την αισιοδοξία της και την εθνική αυτοπεποίθηση».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πέμπτης αξιολόγησης στα τέλη του 2014, ο κ. Σαμαράς αναφέρει:
«Oι δανειστές μας κατάλαβαν τότε πως μάλλον δεν θα καταφέρναμε να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, oπότε και θα πηγαίναμε αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές.
Οι δανειστές φοβήθηκαν τότε πως αν η Ελλάδα έπαιρνε την τελευταία δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων τον Δεκέμβριο του 2014, τα χρήματα αυτά θα κινδύνευαν να βρεθούν στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης, που απειλούσε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν το "ρίσκαραν"».
Παράλληλα, σημειώνει ότι το κυριότερο λάθος ήταν πως όλα τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης δεν "επικοινωνήθηκαν" στον κόσμο. "Το λάθος αυτό το παίρνω πάνω μου", δηλώνει.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης