Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Societe Generale: Αγνοήστε τα σενάρια, οι αγορές ομολόγων δεν θα καταρρεύσουν

Societe Generale: Αγνοήστε τα σενάρια, οι αγορές ομολόγων δεν θα καταρρεύσουν
Έτσι, η Societe Generale πιστεύει ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα συνεχίσουν να υποχωρούν.
Λανθασμένα είναι -σύμφωνα με τη Societe Generale- τα σενάρια και οι εκτιμήσεις αναλυτών των αγορών περί επερχόμενου κραχ στην αγορά των ομολόγων.
Ειδικότερα, η Societe Generale επισημαίνει σε σχετικό note, ότι καταλαβαίνει γιατί κάποιοι μπορεί να υποθέτουν ότι οι αποδόσεις θα ενισχυθούν και οι τιμές θα υποχωρήσουν, κάτι που θα ήταν μια αναστροφή της πτώσης άνω των 30 ετών στις αποδόσεις.
Η πολιτική ρητορική είναι τέτοια που ώστε ξένες κεντρικές τράπεζες φαίνεται να είναι έτοιμες να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο όσον αφορά στην αγορά ομολόγων (μειώνοντας τη ζήτηση), ενώ οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο ετοιμάζονται να εκδώσουν περισσότερα ομόλογα (αυξάνοντας την προσφορά).
Αυτό θα οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση της αγοράς και στην πτώση των τιμών.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι δηλώσεις της Theresa May που τάχθηκε κατά της περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης και υπέρ της δημοσιονομικής πολιτικής ήταν η αίτια του πανικού που επικράτησε μεταξύ των επενδυτών στις αγορές των ομολόγων.
«Οι προοπτικές για μεγαλύτερη προσφορά ομολόγων και μικρότερη όρεξη για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωσης ΄΄τρέλαναν΄΄ τους επενδυτές στις αγορές ομολόγων» έγραψε ο ίδιος.

Screen Shot 2016 10 19 at 8.12.47 AM

Παράλληλα, η Societe Generale επανέλαβε την θέση του ότι οι οικονομικές τάσεις στις αναπτυγμένες αγορές μας έχουν βάλει στο χείλος του γκρεμού για μια νέα ύφεση και όταν αυτή η ύφεση προκύψει το ίδιο θα κάνουν και διορθωτικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών που καταστέλλουν τις αποδόσεις.
«Στην επόμενη ύφεση, βλέπω και μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση αλλά και περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση» έγραψε ο ίδιος.
«Περιμένω ότι στην επόμενη ύφεση οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων θα συγκλίνουν με αυτές της Ιαπωνίας αλλά και της Ευρώπης γύρω στο -1%» πρόσθεσε.
Επίσης σημείωσε ότι κάθε επενδυτής ομολόγων που περίμενε ότι οι αποδόσεις θα αυξηθούν και οι τιμές θα πέσουν κατά τα τελευταία 30 χρόνια ήταν λάθος.
«Πρόσφατα, οι επενδυτές των ομολόγων δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν την άποψη μου ότι τα ομόλογα θα ενισχυθούν όπως και οι επενδυτές μετοχών μισούσαν να ακούν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν».
Έτσι, η Societe Generale πιστεύει ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα συνεχίσουν να υποχωρούν.

Screen Shot 2016 10 19 at 8.06.51 AM

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης