Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τουρκία: Δεν θα επηρεάσει τις συνομιλίες για το Κυπριακό η υπόθεση των 8 στρατιωτικών

Τουρκία: Δεν θα επηρεάσει τις συνομιλίες για το Κυπριακό  η υπόθεση των 8 στρατιωτικών
«Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας της, η Τουρκία θα ανάμενε ότι η Ελλάδα θα στεκόταν στο πλευρό της»
Η νέα ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα με αφορμή τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών δε θα επηρεάσει τις τρέχουσες συνομιλίες για το Κυπριακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Καθημερινή Κύπρου υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αναφέρεται, το υπουργείο ζητά από την Αθήνα να κατανοήσει ότι «οι πληροφορίες της Άγκυρας δείχνουν ότι οι οχτώ στρατιωτικοί έλαβαν μέρος σε μια επιχείρηση, η οποία είχε ως τελικό στόχο τη δολοφονία του εκλεγμένου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
«Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας της, η Τουρκία θα ανάμενε ότι η Ελλάδα θα στεκόταν στο πλευρό της και θα έδινε κοινή μάχη στον αγώνα κατά της "τρομοκρατίας".
Η τουρκική κυβέρνηση απαιτεί τη συνδρομή της Ελλάδας στον αγώνα κατά της "τρομοκρατίας" του Κινήματος Gulen, μια βοήθεια που μέχρι στιγμής η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν φαίνεται πρόθυμη να παρέχει στον τουρκικό λαό», σημειώνει ο αξιωματούχος στην εφημερίδα.
Το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου διευκρινίζει πάντως ότι η Τουρκία εξακολουθεί να υποστηρίζει την διαδικασία επίλυσης του προβλήματος στην βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Την ίδια ώρα, η τουρκική πλευρά ξεκαθαρίζει την έντονη ενόχληση της σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση των οχτώ στρατιωτικών.
Επίσης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσο της Καθημερινής, ζητά από την Αθήνα και την ελληνοκυπριακή πλευρά να εστιάσουν την προσοχή τους στο ότι «στο Κυπριακό η στάση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη» και ότι «δεν συνδέονται τα δύο, είναι ξεχωριστά ζητήματα".
Θεωρείται έτσι ότι η νέα εστία έντασης στα ελληνοτουρκικά με αφορμή την υπόθεση των 8 στρατιωτικών, δεν πρόκειται να επηρεάζει τις συνομιλίες στο Κυπριακό.
Από τις ίδιες πηγές προστίθεται και το ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις ειλικρινείς προσπάθειες της για την εύρεση μιας βιώσιμης, δίκαιης λύσης στο νησί, η οποία θα γίνει αποδεκτή και από τις δυο κοινότητες».

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης