Αναλύσεις

Αλουμίνιο της Ελλάδος: Προς EBITDA 150 εκατ. ευρώ το 2017 σύμφωνα με την ΒΕΤΑ

Αλουμίνιο της Ελλάδος: Προς EBITDA 150 εκατ. ευρώ το 2017 σύμφωνα με την ΒΕΤΑ
Ισχυρές οι προοπτικές του Αλουμινίου εκτιμούν οι αναλυτές μετά την παρουσίαση Μυτιληναίου
Τα σημαντικότερα στοιχεία που συγκράτησαν οι αναλυτές από την σημερινή παρουσίαση του Ευάγγ. Μυτιληναίου για τις προβλέψεις και εκτιμήσεις ήσαν:

METKA: Πτώση 40% στο EBITDA

Τα EBITDA της ΜΕΤΚΑ στο 9μηνο του 2016 θα είναι μειωμένα κατά 40%, ενώ η πτώση στον Όμιλο δεν θα ξεπεράσει το 10%, λόγω της ισχυρής απόδοσης του τομέα της ενέργειας.
Στο 12μηνο του 2016 τα αποτελέσματα της ΜΕΤΚΑ δεν θα διαφέρουν από εκείνα του 9μηνου, ενώ ξεκινά και το πρόγραμμα κατασκευής του έργου στην Γκάνα.
Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του επείγοντος σχεδίου της Κυβέρνησης της Γκάνα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ελλείψεων ηλεκτροδότησης στη χώρα και αποτελεί το πρώτο έργο EPC + O&M της ΜΕΤΚΑ στην αναπτυσσόμενη ενεργειακή αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής.
Σταδιακά θα μετατραπεί σε διαχειριστή έργων.

 Αλουμίνιο: Ανοδος 64% στο 9μηνο


Για την Αλουμίνιον της Ελλάδος εκτιμάται ότι τα EBITDA στο δεύτερο εξάμηνο χρήσης θα ανέλθουν στα 46 εκατ. ευρώ, έναντι 28 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Για το 2017 οι προοπτικές της Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι θετικές λόγω της αντιστάθμισης της παραγωγής και του χαμηλότερου κόστους.
Επισημάνθηκε επίσης ότι η εξοικονόμηση από τη διευκόλυνση Interruptability θα είναι στα 4 ευρώ ανά MWh, μέγεθος που θα βελτιώσει τα EBITDA.
 Η Αλουμίνιον της Ελλάδος οδεύει σε ισχυρά μεγέθη, με το 2017 να αναμένεται να είναι ένα έτος ρεκόρ για την παραγωγή και τα κέρδη 140 -150 EBITDA εκατ ευρώ.

Ενέργεια:Στόχος 6% στο μερίδιο

Για τον κλάδο της ενέργειας, ο όμιλος στοχεύει να φτάσει το μερίδιο στο 6% (έναντι 2,7% σήμερα).
Το έτος θα ολοκληρωθεί με χαμηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα, ενώ το 2017 θα μπορέσει ο όμιλος να λειτουργεί σε ακόμη χαμηλότερο κόστος εξαιτίας της απομόχλευσης και τις καλύτερες ταμειακές ροές.
Ο Όμιλος θα μετακομίσει σε ένα νέο κτίριο, όπου και θα στεγάσει πλήρως τις θυγατρικές και τις διοικητικές υπηρεσίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης