Αναλύσεις

Σταθάκης: Δεν θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο πέραν των συμφωνηθέντων

Σταθάκης: Δεν θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο πέραν των συμφωνηθέντων
Τα μέτρα για το χρέος θα προχωρήσουν ανεξάρτητα από αυτή τη μικρή καθυστέρηση τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόσθετα μέτρα, πέραν αυτών που έχει συμφωνήσει, διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκη μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1.
«Υπάρχει ρητή δέσμευση της κυβέρνησης, ότι δεν πρόκειται να ψηφισθούν επιπρόσθετα μέτρα που είναι εκτός προγράμματος» είπε ο κ. Σταθάκης.
Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η β΄ αξιολόγηση, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα για το  χρέος θα προχωρήσουν ανεξάρτητα από αυτή την μικρή καθυστέρηση.
«Το μέτρο του «κόφτη» δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί με βάση τις αποδόσεις που έχει η ελληνική οικονομία από το β΄ εξάμηνο του 2016» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος τόνισε ότι τα οικονομικά δεδομένα του 2017 με βάση και τις προβλέψεις δημιουργούν ασφάλεια για την οικονομία.
Επιπλέον, υπενθύμισε σχετικά με το αφορολόγητο όριο, με αφορμή την συζήτηση για ενδεχόμενο μείωσής του, ότι στην προηγούμενη διαπραγμάτευση αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.  
«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα.
Θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε συμφωνήσει μέχρι στιγμής», τόνισε ο υπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης